torsdag 30 augusti 2012

Ny kudde.....

i soffan, vill ha mörka färger nu som känns lite mer ombonade. Nu är det städning som gäller, skönt att komma hem på fredagen till en nystädat hem. Helgen bjuder på roligheter så den kommer att gå rasande fort.
Ha en bra kväll....

onsdag 29 augusti 2012

Vernisage....



2012-09-01 - 2012-09-15
Daniel Goldenberg & Johannes Wessmark 1/9 - 15/9.
Höstens första utställning visar två realister, Daniel Goldenberg från Köpenhamn som kallar sig superrealist och Johannes Wessmark från Karlstad som ger sig själv epitetet fotorealist. Kom och slås av häpnad över två konstnärer som verkligen behärskar sina redskap. Både Daniel och Johannes är närvarande under vernissagedagen. Bilden till vänster är en målning av Johannes Wessmark. Johannes kommer att presenteras som året Värmlandskonstnär under bokmässan där även en ny bok om honom kommer att lanseras.

Om ni har möjlighet så gå på vernisage på http://www.galleribacklund.se/ på lördag. då ställer två realister ut, min mans bror Johannes Wessmark och en kille som heter Daniel Goldenberg. Johannes är superduktig och målar fantastiska tavlor. Vi ska dit och mingla, ska bli riktigt kul...Tyvär dålig kvalite på bilderna (Fotografens, alltså jag, fel)
Trevlig onsdagsafton på er.....

tisdag 28 augusti 2012

Så här..

....ser min kväll ut. Blir lika glatt överaskad varje gång tidningen ligger i brevlådan. Jobbade lååång dag i går och idag började andra terminen på min kurs. Jättekul att träffa kurskamraterna igen och oj vad jobbigt men roligt det blir... Hade tänkt gå en snabb promenad när jag kom hem men regnet vräker ner så det blir soffa o tidning men har plockat fram hopprepet, tänkte hoppa framför tv:n sen :)
Ha en härlig kväll.

söndag 26 augusti 2012

Idétorka....


Ibland känner jag mig helt tom på idéer o inspiration, tur det finns så många idésprutor och fina bloggar att titta på. Nu ska vi i varje fall ge oss ut på skogspromenad, jag och allra bästa Per. Måste börja träna, semestern har satt sina spår på midjan :(
Ha en härlig söndag på er....

lördag 25 augusti 2012

Hotellflärd...




Vilket härligt  hotell Dorsia mitt i Göteborg, har god lust att övernatta där. Roligt med det svulstiga oblyga överdådet, skulle gärna beta av de olika rummen en vecka eller så :) Meeen vi stannar hemma o sliter vidare i vårt lilla chateau...kanske vårt sovrum blir som översta bilden :) Vem vet.....

torsdag 23 augusti 2012

Kvällslugn...



Nu blir det mörkare o mörkare på kvällarna, ganska rofyllt tycker jag. Det är så mysigt att tända lampor och ljus på kvällen.Jag har tillbringat eftermiddagen med mina goaste systerdöttrar Wilma o Sophie och fått godaste laxpajen av bästa svågern Matz :) härligt. I morgon är det redan fredag...igen, fort går det.
Skön torsdagskväll på er.

onsdag 22 augusti 2012

Kom hem...

...till ett hus utan varmvatten och el....aaaagh, jag vill ha kaffe genast när jag kommer innanför dörren. Kan inte göra något innan dess. Nu är det dock fixat och jag ska duscha länge länge ikväll :)
Har fortfarande inte bestämt mig för om den blå färgen ska vara kvar men eftersom jag överhuvud taget funderar om det ska den förstås bort, tror det blir grått eller beigebrunt. Vad tror ni? Hjälp....
Ps: bry er inte om att ena ljuset är snett :)

tisdag 21 augusti 2012

Snyggt vardagsrum...

..hos Alvhem mäkleri, jag är ju väldigt förtjust i bokhyllor, känns tryggt på något sätt. Fler fina bilder finns på:  http://www.alvhemmakleri.se/hem-till-salu/obj17735_1176885761,.
Hos oss är det stora röran för tillfället, rörmokare på plats som installerar ny bergvärmepanna och nya element. Det blir ju bra när det är klart men just nu står vi utan varmvatten,aaaaah, duscha kallt = väldigt snabbt..

söndag 19 augusti 2012

Igår...

var en riktigt skön lördag, regnade hela dagen och vi småpysslade inne och avslutade med att titta på filmen Gudfadern, 40 år gammal film men oj vad bra...
Idag är det annat, nu har vi rivit ut köksfönstret för att sätta in ett något lägre. Sedan kan takbygget till altanen köra på. Gud vad jag längtar, tror det blir jättesnyggt. Bilder kommer.
Nu fikar vi och kör på igen, ha en bra dag....

lördag 18 augusti 2012

Jag behöver....


...fler rum. Det finns ju så otroligt mycket snygga saker man kan fylla dom med. Nu är ju visserligen inte prylar det viktigaste i livet men visst är det härligt att låta ögonen vila på fina saker :) Puffen och bänken hittade jag på Åhléns hemsida, gillar färgerna. Lite störande att inte mönstret stämmer framtill på bänken bara.
Nu väntar köket på mig, är sugen på att baka, får se om jag har vad som behövs hemma.
Ha en skön lördag...

fredag 17 augusti 2012

Sugen på höstkläder....

 ...blir jag så fort semestern är över, köpte denna kjolen på Freeport, Filippa k. Tror det kommer att bli en favorit.
 En av väskorna jag köpte i Ullared, gillar brunt och tycker kuvertväskor är snygga. Få se hur det går, jag som alltid går omkring med stora väskor, kan inte ha den till jobbet precis :)
Mitt älsklingsbälte, tror jag använt det ca 4 - 5 gånger i veckan under 7 - 8 års tid. Underbart mjukt skinn. Har letat efter ett nytt i flera år men alla jag sett är hårda, finns det någon som har ett tips var jag kan få tag på ett?

tisdag 14 augusti 2012

Inspiration...




från HM Home, är väldigt förtjust i brunt och beige känner jag nu. Lite koppar/guld på det så är mysfaktorn på topp

måndag 13 augusti 2012

Måndag...

är långdag, skönt att ha den gjord och att sluta tidigare på fredagar. Men tiden går otroligt fort på jobbet och det är väl ett tecken på att man trivs :) Men nog skulle jag kunna tänka mig att jobba mindre och gå en massa roliga kurser. Har anmält mig till kurs i möbeltapetsering igen, börjar i september, jättekul....Nu blir det åter en myskväll med dottern, får passa på när hon är hemma,  finaste flickan :)

söndag 12 augusti 2012

Tine K

Underbara färger hos http://tinekhome.blogspot.se/, vill höstmysa nu fast det har varit en fantastisksommardag. Var nere o tog ett dopp tillsammans med dottern, helt ok i vattnet och inga maneter så långt ögat nådde, nu soffan o godis....

Tidningar.....

Vad gör ni av era inredningstidningar? Ett stort i-landsproblem för mig...Jag har tidningar i vardagsrum, sovrum, övre hall och i vindsförådet. Har så väldigt svårt att slänga dom.  Tänker att jag ska spara för att det blir kul att titta i dom om tjugo år :)Det händer att jag rensar och river ut inspirationsbilder. Jag har haft tidningar från 80-talet som jag slängt i någon flytt, gud vad jag ångrar det :(. Kan man hyra ett enormt föråd någonstans kanske....

lördag 11 augusti 2012

Så här....


...var utsikten från frukostbordet idag, ååå vad jag älskar när ljungen börjar blomma. Nu är vi också på gång med altantakbygge, fönsterbyte och panelbyte, allt på en gång. Energin är på topp denna vackra sommardag, njut av dagen.....

fredag 10 augusti 2012

Trapprenovering...

Nu har trapprenoveringen stått stilla länge.......har inte kunnat bestämma oss vad vi ska göra men nu får den bli vit....eller ljust grå... Det var ett rent elände att få bort limmet, tog lång lång tid. Men nu är jag sugen så nästa helg hoppas jag på dåligt väder :)
Nu är det fredag och första arbetsveckan är gjord, oj vad fort det gått.
Ha nu en skön kväll...

torsdag 9 augusti 2012

Nymålat....


Två av stolarna på plats vid matbordet, tycker det blir bra med träben på stolarna då bordet har stålben. Blir lite mer tyngd i helheten då.
Solen skiner och det är alldeles underbart ute, funderar på att ta ett kvällsdopp innan läggdags ikväll..det är ju faktiskt bara början av augusti. Jag tänker lätt "höst" så fort jag börjar jobba efter semestern :)

onsdag 8 augusti 2012

Kork....


På Ikeas blogg "Livet Hemma" är månadens material kork. Man har tex gjort anslagstavla av grytunderlägg, kul men inte riktigt min stil.....Men visst är det snyggt?
Kika gärna själva, mycket kul http://livethemma.ikea.se/

tisdag 7 augusti 2012

Fynd..

En snabbrunda på lunchrasten gav dessa fynd, 40 kronor för alla tre tycker jag var ett bra pris :)
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra av dem, kanske målar dom två små. Någon som har ett tips???

måndag 6 augusti 2012

Tips....



Smarta bloggen www.studiokarin.blogspot.se  tipsar om en ny shop http://www.mytivoli.se/, jättefina saker tycker jag, gillar speciellt lamporna och förvaringsburkarna...och en massa mer.
Nu var första arbetsdagen gjord och det gick ju bra :)
Ha en skön kväll

lördag 4 augusti 2012

Firar finaste flickorna....


Idag firar vi två av våra finaste flickor...Emma 25 och Linas 20....ni är bäst :)

Lampor...


Dessa lampor kom också med hem från Ullared, "gillar"... Är nog ganska knasig men nu längtar jag lite till hösten när kvällarna blir lite mörkare och luften klar och härlig. Höstkläder är också riktigt roligt, finns mycket fint i höst. Jag känner att jag avslutar min semester rent mentalt nu när sådana tankar kryper på. Ska bli kul att träffa mina fina kollegor på måndag.

fredag 3 augusti 2012

Matta....

Tillbringat dagen med barnbarn, dotter och svärdotter....så mysigt :) Fick lite energi när jag kom hem och placerade mattan jag hade under matbordet vid soffan istället, mycket bättre tycker jag. Aktar mig för mycket mönster här då våra bokhyllor dominerar så. Nu ska jag försöka kurera min förkylning som plötsligt dök upp, soffa o te får det bli ikväll, min sista semesterdag, på måndag gör sig vardagen påmind igen...
Ha en härlig helg

torsdag 2 augusti 2012

HOUSE DOCTOR

Har ni sett vilka underbara saker i House Doctors nya katalog http://ipaper.housedoctor.dk/HouseDoctor/HouseDoctor2012/Moments2012/
Jag vill ha precis allt...........märker att jag blir mer och mer förtjust i kombinationen blått och brunt, hmmmm kanske skulle slipa ner matbordet och betsa det brunt (undrar vad P tycker om det, kanske skulle överaska) :)

Höst.....

Tycker om den här bilden som känns lite "höstig", lägenhet i Göteborgs innerstad som ligger ute på Hemnet nu.
Vi har varit en snabbsväng till Lund för att fira Lina som fyller 20. Åt god middag i går kväll och överaskade henne med skönsång o fika på säng i morse, hon trodde vi åkt hem :) Kul o mysigt....
Idag kommer Emma hem som fyller 25 så mer kalas blir det, fantastiskt att ha så stora fina barn....